Avspenning

 

Avspenning er en stor del av yoga.

Det som skjer under dyp avspenning er at kroppen etterhvert går så dypt at den kommer inn i søvnfasen. I denne dype avspenningen så vil hjerterytmen vår gå saktere. Pusten vil bli roligere og dypere helt av seg selv. Den parasympatiske delen av nervesystemet vårt vil slå inn. Mer energi vil gå mot de indre organene, fordøyelsen, og hjertet vårt. Kroppen vil da begynne å lege seg selv. Restitusjon. Det er det samme som med søvn, men ved full bevissthet. Nesten som en aktiv søvn.

Mange sovner under avspenningen i yoga. Det er helt greit det, men for å oppnå en dypere effekt bør man forsøke å holde seg våken. Det er nemlig en forskjell på å kun slappe av, hvile, og en dyp avspenning. Avspenningen er aktiv, den bruker pusten og konsentrasjonen for å løse opp i spenninger og gi slipp, både fysisk, men også mentalt.

Vi holder mye av vår frykt fast i kroppen vår. Frykt i form av negativitet, uro, stress, bekymring, og redsel. Manifistert som stivhet og låsninger i kroppen vår, er frykten godt rotet i vårt vesen. Ved dyp avspenning vil denne kunne gi slipp. Vi vil kunne gi slipp. Ikke bare på fysiske spenninger , men også våre tankemønstre og tendenser. For mer om dette, klikk her.

Det sies at vi «holder fast» i ting. Det at vi låser sinnet vårt fast i et tankemønster gjør også at kroppen stivner til og holder aktivt hva enn det er vi ubevisst bestemmer oss for. Eksempler på dette er at stress setter seg i skuldrene, uro fester seg i nakken. Sinne og frustrasjon legger seg i hoftene, mens bakside av lårene holder på identiteten vår. Det å «bære nag» sitter her.

Ved å puste inn i disse stedene, og slippe fysisk og mentalt, vil kunne gi avspenning til både degge disse aspektene av vårt vesen. Ved å gå virkelig dypt i avspenning kan man løse opp i spenninger mye bedre enn i en god massasje. Se på det som lag. Vi skreller av lagene og går dypere og dypere.

Dyp avspenning er en total frihet og en gave du bør unne deg selv.

 

«Corpse pose restores life. Dead parts of your being fall away, the ghosts are released.»                                                                        -The Quote Garden