Asanapraksis for å aktivere chakraene

Her er en oversikt over en del yogastillinger som aktiverer de forskjellige chakraene (energisystemet) i kroppen vår. Du ser navnet på stillingen på sanskrit og hvilket chakra du bør fokusere på. Trykk på bildet for å se større utgave. For mer informasjon om chakraer, klikk her.

Asanas for de 7 chakraene

De fleste av disse stillingene har vi praktisert på vårt utdypende nybegynnerkurs og sporadisk på timene hos Ekvilibrium, men vis likevel varsomhet hvis du vil praktisere disse stillingene på egenhånd.

For å sette opp en egen praksis så kan du velge ut noen stillinger fra denne oversikten basert på de chakraene du ønsker å jobbe med. Les igjennom teksten om «energisystemet i kroppen vår«, «solhilsen», og «egenpraksis» før du begynner.

Start praksisen din med noen runder solhilsen for å varme opp og gjøre kroppen din klar. Praktiser gjerne rolig, bruk tid og dype pust. Praktiser tilstedeværelse. Deretter kan du starte stående og bruke litt tid på å samle deg og fokusere innover. Lukk øynene, kjenn på balansen og observer tankene dine.

Begynn så med å bruke tid på å komme deg inn i en asana (stilling). Pust. Føl deg frem og kjenn at du ikke presser eller gjør noe som kroppen ikke er med på og la pusten lede deg inn i stillingen. Finn det punktet i stillingen som er midt mellom anstrengelse og avspenthet, og kjenn at du kan finne ro her. Vær åpen og begynn så å fokusere på den delen av kroppen som korresponderer med den chakraen stillingen du er i skal aktivere. Uansett om du kjenner fysiske eller psykiske følelser, så bare observer. Vær vitne til det som foregår i deg. Når du føler at du har fått nok, kom rolig ut av stillingen til nærmeste hvileposisjon (stående/sittende/liggende), og legg merke til etterdønningene av stillingen. Uten å dømme, uten å sette ord på noe, vær igjen vitne til eventuell forandring i kroppen/sinnet ditt. Kjenn på pusten, og ta deg litt tid før du så rolig beveger deg over til neste stilling.

Denne oversikten over asanas er kun ment som et vedlegg for deg som allerede har praktisert yoga med oss.

chakrasystem

 

 

You cannot do yoga. Yoga is your natural state. What you can do are yoga exercises, which may reveal to you where you are resisting your natural state. ~Sharon Gannon